scroll

Cine suntem noi

Anul trecut am plantat 13.000 de copaci și a fost doar începutul. Vom continua și anul acesta, pentru că aerul curat și sănătatea planetei sunt două dintre prioritățile Daikin. Știm cât de important este un cămin cu aer proaspăt și curat, iar în aceeași măsură, suntem conștienți de nevoia de protecție a mediului înconjurător. De aceea, am ales să susținem inițiativa națională de împădurire a Inițiativei Plantăm fapte bune. Obiectivul nostru este să contribuim la protejarea și creșterea pădurilor în cât mai multe județe ale țării, aducând aerul curat mai aproape de noi.

Cum vrem să protejăm

Dacă fiecare dintre noi ar planta câte un copac pe lună, am readuce echilibrul naturii în câtiva ani. Și nu numai pentru noi, ci și pentru generațiile viitoare. Imaginează-ți cum ar fi să mergi oriunde în România, să tragi aer în piept și să fie la fel de curat ca cel din București, iar cel din București să fie la fel de curat ca cel de pe vârful Omu. Să nu mai existe loc în România unde poluarea să-și facă simțită prezența. Noi ne-am apucat să lucrăm la asta. Încetul cu încetul, dar sigur.

Povești cu aer curat

Ne plac ieșirile în aer liber, pentru că ne întoarcem întotdeauna plini de amintiri frumoase. Iar când avem parte și de aer curat, atunci suntem mai energici, mai echilibrați și mult mai fericiți, încât ne dorim să împărtășim acel moment unic cu lumea din jur.

Acum e timpul să arăți tuturor cât de mult înseamnă pentru tine și cei dragi o iesire în aer curat.

Trage în piept aerul din plimbările tale și povesteste-ne cum te-ai simțit în acea zi. Trimite-ne o Poveste cu aer curat și inspiră-i pe cei din jur să planteze un copac sau să iasă mai mult în natură. Împreună facem aerul mai curat!

Ana din Bucuresti

Cred că sunt puține lucrurile/locurile care te deconectează și îți dau refresh-ul ăla de care ai nevoie. Eu merg destul de des la Mogoșoaia. E aproape de oraș, e liniște si mult verde. Mai ales vara, e un loc perfect de plimbat, de jucat jocuri în aer curat, de strâns prietenii laolaltă și stat sub soare. Ceea ce e și mai frumos e că ai și alte lucruri de văzut aici, cum ar fi sere, statui, parcele cu flori. Ca să nu mai zic că poți ajunge super simplu și cu metroul, nu e nevoie de mașină 😊 Au devenit deja obișnuință acele câteva ore cu aer curat peste weekend și recomand locul ăsta cu cea mai mare încredere.

Inițiativa „Plantăm fapte bune în România”

Plantăm fapte bune în România este inițiativa natională de impădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011, având reprezentat legal Asociația EcoAssist.

Obiectivul general al Plantăm fapte bune în România este acela de a implica societatea civilă, publicul larg, autoritățile, mediul privat și mass media în protejarea și creșterea de păduri, pentru a compensa astfel emisiile antropice de CO2. În cei 8 ani de activitate, inițiativa a implicat peste 32.000 de voluntari, a plantat și îngrijit 720.328 de puieți pe un total de 221 hectare de terenuri publice neproductive, din 24 de județe ale tării.

În luna noiembrie a acestui an, echipa de proiect va împăduri 35 de hectare în 16 localități din 14 județe ale țării. 180.000 de puieți vor prinde rădăcini cu ajutorul celor 7.000 de voluntari așteptați la acțiunile organizate de Plantăm fapte bune în România.

Când?

Campania se desfășoară în intervalul 1 Septembrie – 1 Noiembrie 2018. Acțiunile de plantare vor avea loc în datele de 10/17/24 noiembrie.